echteheeren.nl

Online listestyle magazine voor mannen

Ben je net een eigen onderneming gestart en staat je website nu ook live? Dan is het goed om onderzoek te verrichten naar hoe je de vindbaarheid van je website optimaal kan verhogen in zoekmachines zoals Google. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt bereiken. Zo kun je doen aan search engine optimization, linkbuilding en is het een goed plan om de gebruikersvriendelijkheid actief te verhogen. Lees deze blog verder en kom erachter hoe je meer bezoekers naar je website kunt trekken. 

Search Engine Optimization

SEO, wat staat voor search engine optimization, is een van de bekendste manieren om de vindbaarheid van een website te verhogen. Het doel is om populaire zoektermen te verwerken op je website. Zodra mensen dan een bepaald woord intypen via een zoekmachine, zal de website eerder naar boven komen. Het is natuurlijk wel zaak dat je erachter komt wat veel gezochte zoektermen zijn. Gelukkig heb je hier verschillende tools voor zoals Google Analytics. Als je de zoektermen eenmaal hebt, kun je starten met het verwerken ervan op de website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door content in de vorm van blogs te plaatsen. 

Linkbuilding

Een andere manier om de vindbaarheid van je website te verbeteren is linkbuilding. Je vraagt je misschien af, wat is linkbuilding precies? Het gaat erom dat je zoveel mogelijk links verzamelt die van andere websites naar jouw website verwijzen. Hoe meer backlinks er zijn, des te hoger een zoekmachine jouw website waardeert. 

Voeg social media toe

Als laatste is het goed om sociale media toe te voegen aan je website. Heb je bijvoorbeeld een Instagram of Facebook account voor je onderneming? Zorg dan dat mensen via jouw website de optie krijgen om door te klikken naar de sociale media. Deze pagina’s worden door zoekmachines namelijk meegenomen bij het indexeren. Hoe meer bezoekers teksten of andere content delen op sociale media, des te meer pagina’s zoekmachines voor je indexeren. Dit betekent een verbeterede positie in zoekmachines. Daarnaast levert het inzetten van social media meer backlinks op, wat ook de vindbaarheid van jouw website verhoogt.

Gebruikersvriendelijkheid verhogen

Verder is het ook een goed idee om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verhogen. Google waardeert websites met een hoge mate van gebruikersvriendelijkheid hoger. Dit betekent dus dat jouw website eerder wordt getoond dan andere websites die minder eenvoudig te gebruiken zijn voor bezoekers. Wil je de gebruikersvriendelijkheid verbeteren? Dan moet je letten onder andere letten op een goede structuur, effectieve calls to action en een duidelijke contactinformatie pagina. 

LEAVE A RESPONSE

Related Posts