echteheeren.nl

Online listestyle magazine voor mannen

Ben je nog op zoek naar iets origineels voor onder de kerstboom? Geef een wijncadeau!

De stadscentra zijn al helemaal in de kerstsfeer met feestelijke verlichting en prachtig versierde dennenbomen. Je hoort kerstklassiekers op de radio en de zoete geuren van de oliebollenkraam waaien je tegemoet. Het is de hoogste tijd om op zoek te gaan naar originele cadeautjes voor onder de kerstboom. Voor velen een leuk project, want het verheugen en de voorpret van het kerstshoppen is al een groot deel van het plezier!

Omdat het soms nog best lastig kan zijn om iets te vinden waar je iemand echt blij mee maakt, is een wijncadeau een echte voltreffer voor iedere wijnliefhebber. Van glazen tot aan borrelpakketten, of een mooie selectie wijnen uit een bekende wijnstreek, de kans is groot dat je cadeau gewaardeerd zal worden!

De leukste wijncadeaus

Om je te helpen hebben we in dit artikel een aantal leuke wijncadeaus voor je op een rij gezet waarmee je de plank bijna niet mis kunt slaan. Handig als je voor het eerst kerst gaat vieren bij je nieuwe schoonfamilie, of als je geen idee hebt wat je nu voor je oom en tante, schoonouders of zwager moet kopen.

 1. Set champagneglazen
  Een mooi verfijnd champagneglas komt altijd wel van pas. Geef een mooie set elegante kristalglazen cadeau voor een schitterend proostmoment. Wist je dat de vorm van een champagneglas zo is ontworpen dat de mousserende wijn zijn aroma’s behoudt, en geen bubbels verliest? Niet alleen een stijlvol, maar ook een praktisch cadeau dus!
 1. Wijnproeverij
  Een uitstapje of een activiteit cadeau doen, wordt over het algemeen vaak zeer gewaardeerd door mensen die alles al hebben. Als we het dan hebben over een doecadeau voor de wijnliefhebber, is een cadeaubon voor een wijnproeverij een uitstekende aanrader. Vaak worden wijnproeverijen aangeboden op prachtige locaties zoals bij een mooi pittoresk kasteeltje of karakteristiek historisch landgoed. Het is voor de ontvanger een mooie gelegenheid om nieuwe wijnen te ontdekken en meer te weten te komen over de streken en smaken en druifsoorten, van een echte gepassioneerde wijnconnaisseur.
   
 2. Borrelpakket
  Wie houdt er nu niet van borrelen? Bij een wijntje mag een kaasplank of charcuterie plankje niet ontbreken. Je kunt bij een fles wijn daarom heel goed een passende selectie kazen of Franse worsten cadeau doen, met een stijlvolle houten snijplank Italiaanse Bruschetta of Scrocchi, om het af te maken.
 3. Wijnselectie
  Voor liefhebbers van wijn, is een wijnpakket een echte voltreffer. Met een mooie selectie van verschillende soorten wijn, kan de ontvanger ontdekken welke wijnsoort hij/zij het lekkerst vindt en nieuwe smaken uitproberen. Ook leuk: een kistje met een verzameling wijnen bijvoorbeeld uit een Franse streek zoals de Elzas, of de Champagnestreek. Of wat dacht je van een selectie authentieke kasteelwijnen?

Kortom, genoeg mooie mogelijkheden voor de wijnliefhebber, waarmee je je (schoon)familie mee kunt verrassen deze kerst!

Related Posts