echteheeren.nl

Online listestyle magazine voor mannen

Studentenkamer inrichten? Dit mag niet ontbreken!

Ga je voor het eerst op kamers? Dat is een lekker vooruitzicht. Het is slim om alvast de nodige spullen in huis te halen waar je straks je kamer mee kunt inrichten. Om er een gezellige plek van te maken, heb je immers wel wat spullen nodig! Dit zijn onze tips.

Koffiezetapparaat

Grote kans dat je de dag niet kunt beginnen zonder: een lekker kopje koffie! Hoewel je gebruik kunt maken van het koffiezetapparaat in de gedeelde keuken, is het nog wel relaxter om er zelf een op je kamer te hebben. Zo kun je altijd snel een vers bakje zetten. Ga natuurlijk voor een eenvoudig systeem, zoals koffie met capsules voor een Nespresso machine. Met een druk op de knop wordt dat kopje voor je bereid. Koffie kopen kun je voordelig doen, met aanbiedingen en acties. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. En een tip voor het apparaat? Haal het op Marktplaats: er staan veel apparaten te koop voor een prikkie!

Meubels

De basis van je kamer wordt natuurlijk gevormd door de meubels die er staan. Allereerst heb je een bed nodig. Is er maar weinig ruimte? Dan kun je voor een eenpersoonsbed gaan, maar echt ideaal is dat niet. Een hoogslaper is wellicht een optie! Zo kun je daaronder een bankje kwijt, om op te loungen. En plaats ook een bureau met een bureaustoel in de kamer. Een kwalitatieve bureaustoel is wenselijk, voor een goede houding. Verder heb je een kast nodig, voor je kleding en andere spullen. Ga voor een grote, hoge kast, waar veel in past. Heb je nog plek over? Dan kun je nog denken aan een tafeltje met eetkamerstoelen – of zet die eetkamerstoelen aan de hoek van je bureau. De kans is groot dat je creatief moet omgaan met de ruimte die je hebt, maar ook in een kleine kamer is er veel mogelijk. Schuif de meubels desnoods een paar keer heen en weer, om tot een ideale indeling te komen. Of teken de inrichting vooraf uit, zodat je al meteen weet wat er past.

Opbergruimte

Kleding, schoenen, boeken en andere spullen: je hebt behoorlijk wat items in je kamer liggen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, om te voorkomen dat het er een rommeltje wordt. Een kast is dus handig, zoals we hierboven bij meubels benoemden. Maar je kunt ook denken aan planken aan de muur om boeken op te bewaren. In een schoenenrek kun je je schoenen kwijt. En kies zo voor nog meer slimme hoekjes.

Accessoires

Last but not least: zorg ook voor wat leuke accessoires in je kamer. Anders is het er namelijk wel heel saai. Planten zijn ideaal: ze zorgen direct voor levendigheid om je heen. Kies voor makkelijke planten, die wel even zonder water kunnen. Een cactus of een ZZ plant is een goede optie! Hang verder foto’s of posters aan de muur, leg een vloerkleed onder je bed en zet souvenirs in de vensterbank. Zo is jouw kamer een prima plek om te vertoeven!

 

LEAVE A RESPONSE

Related Posts