echteheeren.nl

Online listestyle magazine voor mannen

Duo rolgordijnen: mooie en praktische raamdecoratie

Duo rolgordijnen staan ook bekend als dag-en-nacht rolgordijnen. Deze vorm van raamdecoratie is een populaire keuze voor moderne woningen, vanwege hun uitstraling en veelzijdige toepassingen. Een duo rolgordijn is zowel mooi als praktisch. Je kunt instellen hoe licht of donker je het in huis wil hebben. Hetzelfde geldt voor de mate van privacy. In deze blog lees je de vijf voordelen van duo rolgordijnen in huis.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof over elkaar. De ene laag is transparant en de andere is verduisterend. De lagen kunnen afzonderlijk van elkaar, maar ook samen worden bewogen. Met een duo rolgordijn verduisterend op maat, kun je de mate van lichtinval gemakkelijk zelf bepalen. Dit bijzondere ontwerp maakt duo rolgordijnen ideaal voor elke ruimte in huis.

De 5 voordelen van duo rolgordijnen

De vijf voordelen van duo rolgordijnen staan hieronder voor je op een rij:

  1. Lichtinval en privacy: met duo rolgordijnen beslis je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis. Kies voor volledige verduistering, een klein zonnetje in huis of juist een open zicht naar buiten toe. Vanwege de verschillende opties zijn duo rolgordijnen geschikt voor zowel de woon- als de slaapkamer.
  2. Efficient energiegebruik: goede kwaliteit duo rolgordijnen zorgen ervoor dat er minder zon naar binnen schijnt in de zomer, maar ook dat de kou beter buiten blijft in de winter. De temperatuur in huis kan je zo beter gereguleerd en dat leidt tot lagere stookkosten. Dit kan  schelen op de hoogte van je energierekening.
  3. Verschillende stijlen en patronen: de duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, stoffen en patronen. Er is altijd een mooi gordijn te vinden, ongeacht de stijl van je interieur.
  4. Eenvoudig in gebruik: je hebt de keuze uit een mechanisme met een ketting of elektrisch motortje. Beide typen zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te installeren.
  5. Onderhoudsvriendelijk: duo rolgordijnen zijn makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Stof verwijder je makkelijk met een zachte doek of stofzuiger op lage stand. Toch last van een vlekje? Deze verwijder je met een vochtige doek en eventueel een beetje zeepsop.

Duo rolgordijnen kopen bij Hewo: de expert in raamdecoratie 

Duo rolgordijnen bieden je een uitstekende balans tussen stijl en praktisch gebruik. Kies voor je favoriete kleur of patroon en bestel de duo rolgordijnen voor in het hele huis. Bestel nu online bij Hewo gordijnen!

Related Posts