echteheeren.nl

Online listestyle magazine voor mannen

Wat is de beste verzekering voor jouw brommer?

Heb je net een brommer gekocht? Dan is het belangrijk dat je deze gelijk gaat verzekeren. Zonder verzekering voor je brommer mag je namelijk niet op de openbare weg rijden en dat is nu juist waarom je een brommer gekocht hebt. Een verzekering afsluiten voor je brommer is niet moeilijk, maar je moet wel even weten waar je op moet letten. Om je letterlijk een eindje op weg te helpen, laten we je in dit artikel zien hoe je een goede polis kunt afsluiten. Je zult zien dat wanneer je weet waar je op moet letten, je in een zucht een goede polis voor je brommer kunt afsluiten. Je kunt dan gelijk de weg op zonder dat je grote risico's loopt.

Waarom is een verzekering voor je brommer belangrijk?

Iedereen die in Nederland met een gemotoriseerd voertuig op de weg wil, moet dit voertuig verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en vaak zijn de gevolgen van zo’n ongeluk groot. In het beste geval is er slechts sprake van materiële schade, maar het kan ook veel erger uitpakken. Heb je geen verzekering en heb jij het ongeluk veroorzaakt, dan draai je zelf op voor alle kosten die gemaakt moeten worden. Niet zelden raken mensen hierdoor diep in de schulden. Dat wil je niet en daarom is het verplicht om een verzekering af te sluiten voor gemotoriseerde voertuigen, waaronder dus ook je brommer. Een goede verzekering afsluiten, is niet zo ingewikkeld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een brommerverzekering van Univé. Met deze polis ben je goed verzekerd voor weinig geld.

Kies de verzekering voor je brommer die bij je past

Als je een verzekering voor je brommer wilt afsluiten, waar let je dan op? Stel dat je een Tomos verzekering van Univé wilt afsluiten, hoe doe je dat dan? Anders dan je misschien denkt, is het niet van belang welk merk je brommer heeft. Wat doorslaggevend is, is de leeftijd van je voertuig. Is deze maximaal twee jaar oud, kies dan voor een allriskverzekering. Hiermee wordt alle schade gedekt, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt. Heb je een brommer van twee tot vier jaar oud, kies dan voor de WA Plus verzekering. Je kunt hiermee geen schade claimen die je zelf veroorzaakt hebt, maar je verzekeraar staat wel voor je klaar wanneer je schade door diefstal, storm of brand hebt. Heb je een brommer gekocht die vier jaar of ouder is? Dan heb je niet meer nodig dan de WA-verzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er zelf geen schade mee claimen.

Vergeet niet om de aanvullende verzekeringen te bekijken

Verzekeringen voor voertuigen bestaan doorgaans uit twee onderdelen: het verplichte onderdeel en daarnaast het aanvullende deel. Het tweede deel is vrijblijvend, maar zeker de moeite van het overwegen waard. Waarom zou je extra polissen nemen? Omdat je hiermee meer uit je verzekering kunt halen. Kies bijvoorbeeld voor pechhulp. Mocht je een keer langs de kant van de weg komen te staan met je brommer, dan kun je iemand bellen die je op komt halen en die je brommer thuis of bij een monteur aflevert. Zo weet je zeker dat je altijd op de plek van bestemming terechtkomt. Je kunt ook voor een ongevallenverzekering kiezen. Hiermee kun je een uitkering krijgen wanneer jij of je passagier als gevolg van een ongeluk blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt. Laten we hopen dat het nooit nodig is, maar mocht het je overkomen, dan is het goed dat je je zaakjes goed geregeld hebt.

Related Posts